Canale irigații2019-08-26T11:37:30+00:00

CANALE IRIGAȚII

Geomembrana tip LDPE (Polietilenă liniară de densitate mică)

Este fabricată din rașină de cea mai înaltă calitate, dupa o formulă specială pentru o mai mare flexibilitate și durabilitate. Acest produs este utilizat în locații care prezintă diferențe de nivel sau expunere îndelungată la substanțe chimice. Folia LDPE este usor elastica, moale, și are o durabilitate estimată de până la 25 ani rezistență la razele UV de până la 20 ani. Această se produce la grosimi între 0.50 și 2.5 mm, și poate avea aplicații diverse, de la canale de apă până la depozite de deșeuri. Geomembrana de acest tip este în special folosită pentru canalele de irigații, iazuri și bazine apă. Însă, aleasă la o grosime adecvată, respectiv 2 sau 2.5 mm poate fi utilizată și la bazine de depozitare a dejecțiilor animaliere sau deșeurilor.

Pentru aplicarea pe un canal de irigații este necesară o grosime de 1 mm, ce va oferi siguranță pentru o impermeabilitate de excepție, dar și pentru împiedicarea dezvoltării vegetației sub aceasta, mentinând astfel umiditatea și opacitatea.

Datorită inserțiilor cantitative și calitative de rășină, folia LDPE deține cel mai mare grad de flexibilitate față de celelalte tipuri de folie, nepermitând rădăcinilor sau altor buruieni mai dure să o perforeze. Acestea se pot dezvolta pe dedesubtul foliei, însa având un grad de lejeritate, nu fac decât să formeze ușoare denivelări de-a lungul canalului.