Lagune apă2019-08-26T11:26:41+00:00

LAGUNE STOCARE APĂ

Compania noastra va ofera cele mai fiabile si mai putin costisitoare solutii privind stocarea apelor pentru irigarea terenului dumneavoastra, si anume Lagunele de stocare apa.

Geomembranele comercializate pentru realizarea lagunelor au o garantie de 10 ani si sunt de cea mai inalta calitate. De asemenea oferim sisteme complete privind administrarea si intretinerea lagunelor precum si consultanta tehnica in alegerea echipamentelor personalizate pe necesitatile dumneavoatra.

De aceea lagunele de stocare apa pentru irigatii reprezinta solutia dumneavoastra pentru eficienta in agricultura.

In agricultura intensiva, pe perioada verii, de multe ori necesarul de apa pentru irigatie este net superioara capacitatilor asigurate de sursele de apa din zona. Din acest motiv se prevede o stocare pe termen lung. Aici se poate include colectarea unui stoc de apa pentru diverse perioade cu ajutorul acestor lagune .

In cazul stocurilor pe lunga durata (ex. lagune de irigatie agricola):

  • Se calculeaza cantitatile de apa pentru acoperirea necesarului de apa in perioada secetoasa.
  • Se calculeaza volumele de apa de suplinire constanta

Dintre toate tipurile de bazine de capacitate medie sau mare, cea mai rentabila este constructia sapata in pamant, semi-ingropat, deci cu utilizarea pamantului excavat la constructia unui dig compactat.

Astfel se evita cheltuielile legate de transportul si depozitarea solului excavat iar adancimea acesteia poate fi mai mare, deci raportul dintre volumul de apa si cantitatea de material de hidroizolatie este mai optima.

Cu fiecare an ce trece, seceta provoaca pierderi tot mai mari in agricultura. Modificarile climatice sunt tot mai evidente, precipitatiile sunt tot mai neuniforme.
Lagunele de stocare apa reprezinta o alternativa pentru acoperirea necesitatilor de asigurare irigatiei pamantului dumneavoastra. Necesitatea unor astfel de lagune de apa este cu atat mai importanta cu cat lipsa apei in sezonul cald este tot mai acuta.

Solutiile de stocare a apei prin constructii ingropate (lagune) sunt niste constructii usor de realizat, foarte usor de exploatat si care permit stocarea de cantitati mari de apa.

Apa pentru alimentarea acestor lacuri artificiale poate fi dintr-un foraj sau dintr-o captare de apa.

In functie de relieful terenului, aceste lagune sunt usor de realizat,pretandu-se la orice tip de relief.

Firma noastra realizeaza proiectarea completa a lagunelor de stocare a apei.

In realizarea lor nu se folosesc betoane,insa apa nu se va infiltra datorita impermeabilizarii suprafetei cu folie de inalta tehnologie.

Pentru o oferta personalizata va stam la dispozitie prin contact email.